Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nokul
Nokul
Pratik Nokul Tarifi

Malzemeler: (25 adet)
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya (21 gramlık)
1 su bardağı ılık su
yarım paket margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
4 su bardağı un
bir tutam tuz

İç harç için: 250 gram ceviz içi
250 gram kuru üzüm
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tarçın

Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
pudraşekeri

Hazırlanışı: Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin. Ilık suyu ekleyip, karıştırın. Başka bir kapta eritilmiş margarin, sıvıyağ, un ve bir tutam tuzu karıştırın. Sütlü mayalı karışı ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her bir hamuru yufka hamurundan biraz daha kalın olacak şekilde açın. Hazırladığınız iç harcı yufkaların her tarafına eşit olacak şekilde serpin ve kıvırarak rulo haline getirin. Hazırladığınız ruloları 10’ar cm aralıklarla tam kesmemek şartıyla verem olarak kesin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuyunca dilimlere ayırıp, üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

Aşçının notu: Yaş maya yerine 1 çorba kaşığı kuru maya da katabilirsiniz.isterseniz tozşeker miktarını artırabilirsiniz.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


 


Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Portakallı jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, içinden yarım su bardağı jöleyi kenara ayırın.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Suyu bir tencereye aktarıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra içine pirinci atıp pişirin.

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri