Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mısır unlu sebze çorbası
Mısır unlu sebze çorbası
Pratik Mısır unlu sebze çorbası Tarifi

Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
4 kişilik

Malzemeler:
1 havuç
1 pırasa
4 lahana yaprağı
1 soğan
Yarım su bardağı mısır unu
2 su bardağı süt
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı margarin
2 dal maydanoz
Tuz

Hazırlanışı: Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın. Soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Margarini tencerede eritin. Hazırladığınız sebzeleri ilave edip kavurun. Mısır unu, süt ve suyu ayrı bir tencerede un eriyene kadar karıştırıp sebzelere azar azar yedirerek ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Kâselere paylaştırıp maydanozla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet


Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin.

Öncelikle tavuk suyunu kaynatın ve bir kenara alın. Daha sonra iç harç için bir tencerede tereyağını eritip, dolmalık fıstığı hafif pembeleşene kadar kavurun.

Sevginizi ve aşkınızı ifade edecek müthiş bir tarif. Wow Hotels Convention Center'ın pastane şefi Fahrettin Çetin'in bu tarifini denemenizi tavsiye ederiz...

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda kabuklarıyla birlikte haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup püre haline getirin ve kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri