Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuru kuru
Kuru kuru
Pratik Kuru kuru Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı kuru fasulye
yarım çay bardağı sıvıyağ
15 dal taze soğan
4 su bardağı su
tuz
150 gram kuru domates

Hazırlanışı: Fasulyenin üzerini geçecek kadar su ekleyip bir gece bu şekilde bekletin. Sıvıyağı bir tencereye alıp yarım parmak uzunluğunda doğradığınız taze soğanı 2-3 dakika kavurun. Üzerine süzülmüş kurufasulye, su ve tuz ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Ocaktan almaya 10-15 dakika kala ikiye bölünmüş kuru domatesleri ilave edin. Pulbiber serperek servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


İftar sofraları için çok lettezli bir yemek tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin.

Enginarları soyup limonlu suda bekletin. 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın.

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzerine kremayı ilave edip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri