Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kuru kuru
Kuru kuru
Pratik Kuru kuru Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı kuru fasulye
yarım çay bardağı sıvıyağ
15 dal taze soğan
4 su bardağı su
tuz
150 gram kuru domates

Hazırlanışı: Fasulyenin üzerini geçecek kadar su ekleyip bir gece bu şekilde bekletin. Sıvıyağı bir tencereye alıp yarım parmak uzunluğunda doğradığınız taze soğanı 2-3 dakika kavurun. Üzerine süzülmüş kurufasulye, su ve tuz ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Ocaktan almaya 10-15 dakika kala ikiye bölünmüş kuru domatesleri ilave edin. Pulbiber serperek servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


İftar sofraları için çok lettezli bir yemek tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

avuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2’ye kesin. Parçaları köri ile oyun, tuzlayın.

Et ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun. Tuz ve biberim serpin. Sarımsağı katın.Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan,kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri