Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kremalı köfte
Kremalı köfte
Pratik Kremalı köfte Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
köfte için: 500 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
tuz, karabiber
1/3 demet ince kıyılmış maydanoz

Suyu için: 1’er adet orta boy havuç ve patates
1 demet maydanozun sapı
yarım çay bardağı sıvıyağ
5 su bardağı su
tuz

Üzeri için: 1 çay bardağı su
birbuçuk çorba kaşığı un, 1 kutu krema

Hazırlanışı: Öncelikle köfteleri hazırlayın. Bunun için, kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, pirinç, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. İyice yoğurup iki köfteler hazırlayın ve kenara alın. Diğer taraftan, havuç ve patatesi rendeleyip bir tencereye alın. Üzerine kıyılmış maydanoz sapı, sıvıyağ, su ve tuz ilave edip ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca hazırladığınız köfteleri üzerine ekleyin. Unu bir çay bardağı suda açıp köftelerin pirinçleri yumuşayınca azar azar tencereye ilave edin. 5 dakika sonra kremayı ekleyin. Karıştırıp ocağı kapatın. Sıcak servis yapın.


 


İftar ve sahur sofraları için hafif bir yemek tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Parçalara ayrılmış eti bir fırın kabına alın. Üzerine kuyruk yağını ince şekilde serin. Tuz serpin ve su ekleyin.

Patlıcanları ortadan ikiye kesip içlerini çıkarın. Birkaç yerinden kürdanla delip yıkayın ve süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri