Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karışık yoğurtlu kebap
Karışık yoğurtlu kebap
Pratik Karışık yoğurtlu kebap Tarifi

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Malzemeler: 1 kişilik
70 gr bonfile
70 gr tavuk göğsü
70 gr köfte
1 adet patlıcan
yarım kase süzme yoğurt
100 gr kızarmış küp patates
yarım kase domates sosu veya napoliten
sotelenmiş ve jullien doğranmış sarı, kırmızı ve yeşil biber
etleri marine etmek için açiçek yağı
1 adet soğan suyu(marine için)
tuz ve karabiber(marine için)

Hazırlanışı: Bonfile ve tavuk göğsü 1 gün önceden jullien biçimde kesilerek marine edilir. Patlıcan közlenip süzme yoğurt ile karıştırılır. Kızarmış olan patatesler tavada domates sosla sotelenir. Domates soslu patatesler servis tabağına alınıp üzerine patlıcanlı süzme yoğurdu konulur. Bir gün önceden marine edilmiş etler ve köfte tavada veya ızgarada pişirildikten sonra ilave edilir. Sotelenmiş biberler üzerine konulup servis edilir. İsteğe göre üzerine napoliten sos dökülür.
 


 


Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 su bardağı krema ve unu derin bir kasede yoğurun.

Elif Kılıç'tan yaz aylarında da keyifle yenilebilecek pratik bir tatlı. Evde bulunan malzemelrle kolayca yapabileceğiniz bisküvili soğuk pastayı mutlaka deneyin.

Yağ ile limonu derince bir kaseye koyup karıştrın. Balığı temizleyip, akar suyun altında yıkayın. Süzüp kurulayın.

Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

Bulguru yıkayıp süzün. Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun. Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri