Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karışık yoğurtlu kebap
Karışık yoğurtlu kebap
Pratik Karışık yoğurtlu kebap Tarifi

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Malzemeler: 1 kişilik
70 gr bonfile
70 gr tavuk göğsü
70 gr köfte
1 adet patlıcan
yarım kase süzme yoğurt
100 gr kızarmış küp patates
yarım kase domates sosu veya napoliten
sotelenmiş ve jullien doğranmış sarı, kırmızı ve yeşil biber
etleri marine etmek için açiçek yağı
1 adet soğan suyu(marine için)
tuz ve karabiber(marine için)

Hazırlanışı: Bonfile ve tavuk göğsü 1 gün önceden jullien biçimde kesilerek marine edilir. Patlıcan közlenip süzme yoğurt ile karıştırılır. Kızarmış olan patatesler tavada domates sosla sotelenir. Domates soslu patatesler servis tabağına alınıp üzerine patlıcanlı süzme yoğurdu konulur. Bir gün önceden marine edilmiş etler ve köfte tavada veya ızgarada pişirildikten sonra ilave edilir. Sotelenmiş biberler üzerine konulup servis edilir. İsteğe göre üzerine napoliten sos dökülür.
 


 


Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın.

Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri