Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak tatlısı
Kabak tatlısı
Pratik Kabak tatlısı Tarifi

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

Malzemeler: 4 kişilik
800 gr balkabağı
4 su bardağı tozşeker
4-5 adet karanfil
1 su bardağı su
süslemek için: kaymak ve ceviz

Hazırlanışı: Kabakların kabuklarını soyup, dilimleyin. Üzerine tozşeker ekleyip, 4-5 saat bekletin. Sonra ocağa koyup, karanfil ve 1 su bardağı su ilave edin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayıncaya ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Kırık ceviz içi ve kaymakla servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'ın zeytinyağlı ıspanak tarifi ile formunuzu koruyun...

3 adet havucu haşlayıp, robottan geçirin. Tuz ve bir buçuk çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

Çikolata ve tereyağını bir kapta benmari usulü eritin. Yumurtaları bir kapta iyice çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri