Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak tatlısı
Kabak tatlısı
Pratik Kabak tatlısı Tarifi

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

Malzemeler: 4 kişilik
800 gr balkabağı
4 su bardağı tozşeker
4-5 adet karanfil
1 su bardağı su
süslemek için: kaymak ve ceviz

Hazırlanışı: Kabakların kabuklarını soyup, dilimleyin. Üzerine tozşeker ekleyip, 4-5 saat bekletin. Sonra ocağa koyup, karanfil ve 1 su bardağı su ilave edin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayıncaya ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Kırık ceviz içi ve kaymakla servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Keyifle yiyebileceğiniz bir kek tarifi. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Zafer Yıldırım, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için cheesecake'i anlattı.

Etleri tuz ve karabiberle ovun. Pirzolaları una bulayın. Fazla unu silkeleyin. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın. Pişireceğiniz kaba koyun.

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Ayıklanmış balığı 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri