Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak tatlısı
Kabak tatlısı
Pratik Kabak tatlısı Tarifi

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

Malzemeler: 4 kişilik
800 gr balkabağı
4 su bardağı tozşeker
4-5 adet karanfil
1 su bardağı su
süslemek için: kaymak ve ceviz

Hazırlanışı: Kabakların kabuklarını soyup, dilimleyin. Üzerine tozşeker ekleyip, 4-5 saat bekletin. Sonra ocağa koyup, karanfil ve 1 su bardağı su ilave edin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayıncaya ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Kırık ceviz içi ve kaymakla servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytin ezmesini bir sıkma torbasına doldurun.

Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkartın ve fileto haline getirin. Una bulayıp kuyrukları tavanın içine, başları dışarı gelecek şekilde tavaya dizin.

Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun.

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Çukur bir tencereye 2 litre su koyun. Bir yemek kaşığı tuz ve yeteri kadar sıvı yağ koyup kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri