Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kabak tatlısı
Kabak tatlısı
Pratik Kabak tatlısı Tarifi

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

Malzemeler: 4 kişilik
800 gr balkabağı
4 su bardağı tozşeker
4-5 adet karanfil
1 su bardağı su
süslemek için: kaymak ve ceviz

Hazırlanışı: Kabakların kabuklarını soyup, dilimleyin. Üzerine tozşeker ekleyip, 4-5 saat bekletin. Sonra ocağa koyup, karanfil ve 1 su bardağı su ilave edin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayıncaya ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Kırık ceviz içi ve kaymakla servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofralarınız için lezzetli bir tarif. The Marmara Pera'nın genç aşçısı sizler için anlattı...

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın.

Tavuk seven sevgililer için lezzetli bir yemek. Hem keyifli bir akşam geçirmek hem de farklı bir yemek yemek isteyenlere özel...

Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri