Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Körili sebzeli milföy böreği
Körili sebzeli milföy böreği
Pratik Körili sebzeli milföy böreği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adem milföy hamuru
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy kabak
1 adet iri boy boğan
1 çay bardağı konserve bezelye
yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı köri
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı çörekotu

Hazırlanışı: Tencereye sıvıyağ koyup hafif kızdırın. Soğanları piyazlık doğrayıp, tencerede hafif pembeleştirin. Soyulmuş havuç ve kabakları uzunlamasına dörde kesip, ince doğrayın ve tencerede sırasıyla kavurun. Bezelye ilave edin. Sebzeler yumuşayıp piştikten sonra tuz, köri ve karabiber ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Maydanozu ince kıyıp, tencereye katın. Bu arada milföyleri elinizle açtırıp, içine hazırladığınız körili sebzeden koyun. Hamur uçlarını içe doğru birleştirerek kapatın. Yağlanmış tepsiye ters çevirerek koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soyulmuş dilim domates ve maydanoz yaprakları ile servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


İftar sofraları için güzel bir yemek tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletin.

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur.

Ekmeklerin üzerine margarini sürün ve 6 dilimini tepsinin tabanına yayın. Maydanoz, soğan, mantar ve sivri biberi robottan geçirin.

Ihlamuru bir süzgece alıp, tozunun akması için yıkayın. Ihlamur, tarçın, dilimlenmiş ayva, elma ve limonu demliğe koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri