Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Köfteli un çorbası
Köfteli un çorbası
Pratik Köfteli un çorbası Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
Köftesi için:
200 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
2 dal ince kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber

Kızartmak için: sıvıyağ
Çorba için: 2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı tepeleme un
5 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı soğuk süt
tuz, karabiber, nane

Hazırlanışı: Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın. Köfteleri kızartıp kenara alın. Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve süt ekleyin. Topaklanmasını önlemek için, ocaktayken bir çırpma teli ile çırparak koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Servis tabaklarına aktarın. Hazırladığınız köfteleri üzerine ekleyin. Nane serperek servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


 


Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Usta aşçı Elmas Yetgin, pratikyemektarifleri.gen.tr'nin Anneler Günü konuğu oldu. Pratik ve lezzetli yemek tarifleri ve mutfak sırlarını pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları ile paylaştı.

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

900 gramlık bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşeyip kaplanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve margarin bir kaseye konup üzerine tarçın serpilir.

Granül kahve, portakal suyu ve bir portakalın rendelenmiş kabuğunu bir kaba alıp karıştırın.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri