Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı patates
Ispanaklı patates
Pratik Ispanaklı patates Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
300 gram ıspanak yaprağı
4 adet büyük boy patates
1 tatlı kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı süt
1 adet orta boy soğan
tuz

Servis için: 4 adet sosis
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam pulbiber

Hazırlanışı: Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyup geniş bir kaba alın. Sıcakken üzerine tereyağı ve sütü ekleyip iri kalacak şekilde ezin. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış ıspanağı ilave edip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan sosislerin üzerine bıçakla çentikler açıp sıvıyağda kızartın. Ispanaklı patatesi tabaklara alıp yanına sosisleri yerleştirin. Tereyağını kızdırıp pulbiberi 1 dakika kavurun ve yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


İftar ve sahur sofraları için hafif ve pratik bir yemek tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

500 gram kıymaya 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 1 adet yumurta sarısı ve aldığı kadar galeta unu ilave ederek, yoğurup köfte hamuru hazırlayın.

Çocukların çok seveceği ve keyifle yiyeceği çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri