Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gerdan haşlama
Gerdan haşlama
Pratik Gerdan haşlama Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
6 dilim kuzu gerdan
6 adet orta boy patates
6 adet küçük boy havuç
iki buçuk su bardağı su
tuz, karabiber

Sosu için: 3 iri diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvıyağ
3 dal taze nane
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Gerdanı düdüklü tencereye alıp üzerine soyulmuş patates ve havucu bütün olarak yerleştirin. Suyunu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 30-35 dakika pişirin. Kapağını açıp tuz ve karabiber ilave edin. 5 dakika kapağı açık olarak pişirip ocaktan alın. Diğer taraftan sosu hazırlamak için, sarımsakları ezip, sıvıyağda kavurun. Ocağı kapatıp üzerine ince kıyılmış nane ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Yemeği tabaklara alap üzerine sosu gezdirerek servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


 


Sağlıklı ve lezzetli iftar sofraları için hafif bir yemek.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır.

Soğanı yarım halkalar şeklinde dilimleyin. Sebzeleri küçük küçük doğrayın. Soğan ve sebzeleri zeytinyağında kavurun.

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri