Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gerdan haşlama
Gerdan haşlama
Pratik Gerdan haşlama Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
6 dilim kuzu gerdan
6 adet orta boy patates
6 adet küçük boy havuç
iki buçuk su bardağı su
tuz, karabiber

Sosu için: 3 iri diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvıyağ
3 dal taze nane
yarım limonun suyu

Hazırlanışı: Gerdanı düdüklü tencereye alıp üzerine soyulmuş patates ve havucu bütün olarak yerleştirin. Suyunu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 30-35 dakika pişirin. Kapağını açıp tuz ve karabiber ilave edin. 5 dakika kapağı açık olarak pişirip ocaktan alın. Diğer taraftan sosu hazırlamak için, sarımsakları ezip, sıvıyağda kavurun. Ocağı kapatıp üzerine ince kıyılmış nane ve limon suyunu ilave edip karıştırın. Yemeği tabaklara alap üzerine sosu gezdirerek servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


 


Sağlıklı ve lezzetli iftar sofraları için hafif bir yemek.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan kolay bir pasta tarifi

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri