Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında sütlü patates
Fırında sütlü patates
Pratik Fırında sütlü patates Tarifi

Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 20 dk
4 kişilik

Malzemeler:
6-7 patates (1 kg)
150 gr kıyma
2 soğan
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı galeta unu
1 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
3-4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin. Galeta unu, ekmek içi, maydanoz, tuz ve 1 tatlı kaşığı kaşar peynirini robotta karıştırın. Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Cam kalıbı yağlayın. Patates dilimlerinin yarısını aralarına kaşar peyniri serperek kalıba dizin. Üzerine kıymalı harcı yayıp malzeme bitinceye kadar sıralamayı tekrarlayın. Üst sırayı patatesle tamamlayıp galeta unlu karışımı serpin ve üzerine sütü gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet


Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.

Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün.

lspanakları yıkayıp ayıklayın ve doğrayın. Tencereye ince doğranmış soğanı ve yağı koyup ateşte pembeleşene kadar kavurun.

Isıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içini çok az yağlayın. Tavuk bifteklerini üzerine dizin.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri