Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında peynirli sigara böreği
Fırında peynirli sigara böreği
Pratik Fırında peynirli sigara böreği Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 adet yufka
250 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
yarım demet nane
karabiber
üzerine: 1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıcak su

Hazırlanışı: Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın. Orta boy bir fırın tepsisini yağlayın. Yufkaları önce dörde, sonra her bir parçayı da ikiye kesin. Toplam 8 parça yufka elde edin. Üçgen şeklindeki yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan koyun ve sigara böreği şeklinde sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve tepsiye dizin. Üzerlerine su ile açtığınız yoğurttan sürün. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın. Pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin. Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verin.

Taze ıspanağı haşlayıp süzün ve suyunu iyice sıkın. Tuz, beyaz biber, dolmalık fıstık, sarımsak ve parmesan peyniri ekleyip, blenderden geçirin.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri