Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli keçi peyniri salatası
Cevizli keçi peyniri salatası
Pratik Cevizli keçi peyniri salatası Tarifi

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Malzemeler:  (1 kişilik)
2 adet kuşkonmaz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dal taze kekik
yarım dolmalık yeşil biber
yarım dolmalık kırmızı biber
yarım dolmalık sarı biber
1 kase meskulin
yarım avokado
yarım portakal
yarım greyfurt
5-6 adet ceviz
yarım salata
3 adet keçi peyniri
3 adet kiraz domates
yarım limon
keçi peyniri panelemek için: 1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı un
50 gr ayçiçek yağı

Hazırlanışı: Keçi peynirleri yukarıdaki malzemelerle panelenir. Derin dondurucuda 1 saat bekletildikten sonra ayçiçek yağında kızartılır. Salata kabına, meskulin, avokado, ceviz, kiraz domates, jülyen sebze (havuç, salatalık, sarı, kırmızı, yeşil biberlerin uzun ince doğranmış hali) ve son olarak da kızartılan keçi peynirlerini konulur. Taze kekik de ilave edilerek servise sunulur.

sos olarak: portakal suyu, greyfurt suyu, limon suyu, zeytinyağı ve tuz kullanabiliriz.

şefin tavsiyeleri:
-salata soslarında greyfurt, limon ve portakal suyu kullanın. Çünkü rejim yapanlar için yağ yakıcı etkisi olduğundan dolayı iyidir
-cevizleri sütün içerisinde 1 saat kadar bekletin tadındaki farkı göreceksiniz.
-pane yapılan malzemeleri derin dondurucuda bekletirseniz kısa bir süre kendini toplamasına yardımcı olur ve dağılma riski azalır.


Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Kuru mayayı, şeker ve sütle karıştırıp 5 dakika bekletin. Yumurta, margarin, sıvıyağ ve tuzu katıp karıştırın. Unu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Bir kabın içinde 1 su bardağı tozşeker ve yumurtaları özleşene kadar çırpın.

İçli köftenin yapılışını öğrenmek isteyenler bu tarif sizin için. Bu videoyu izleyerek evde kolayca bu eşsiz lezzeti hazırlayabilirsiniz. Nursen Doğan sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri