Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Cevizli keçi peyniri salatası
Cevizli keçi peyniri salatası
Pratik Cevizli keçi peyniri salatası Tarifi

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Malzemeler:  (1 kişilik)
2 adet kuşkonmaz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dal taze kekik
yarım dolmalık yeşil biber
yarım dolmalık kırmızı biber
yarım dolmalık sarı biber
1 kase meskulin
yarım avokado
yarım portakal
yarım greyfurt
5-6 adet ceviz
yarım salata
3 adet keçi peyniri
3 adet kiraz domates
yarım limon
keçi peyniri panelemek için: 1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı un
50 gr ayçiçek yağı

Hazırlanışı: Keçi peynirleri yukarıdaki malzemelerle panelenir. Derin dondurucuda 1 saat bekletildikten sonra ayçiçek yağında kızartılır. Salata kabına, meskulin, avokado, ceviz, kiraz domates, jülyen sebze (havuç, salatalık, sarı, kırmızı, yeşil biberlerin uzun ince doğranmış hali) ve son olarak da kızartılan keçi peynirlerini konulur. Taze kekik de ilave edilerek servise sunulur.

sos olarak: portakal suyu, greyfurt suyu, limon suyu, zeytinyağı ve tuz kullanabiliriz.

şefin tavsiyeleri:
-salata soslarında greyfurt, limon ve portakal suyu kullanın. Çünkü rejim yapanlar için yağ yakıcı etkisi olduğundan dolayı iyidir
-cevizleri sütün içerisinde 1 saat kadar bekletin tadındaki farkı göreceksiniz.
-pane yapılan malzemeleri derin dondurucuda bekletirseniz kısa bir süre kendini toplamasına yardımcı olur ve dağılma riski azalır.


Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Zahter baharatı ile lezzetlendirilmiş bir tavuk yemeği tarifi. Mehmet Soykan'ın tarifini evde kolayca yapabilir, farklı lezzetler yaratabilirsiniz...

Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri