Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bademli tavuk ile farklı islim kebabı
Bademli tavuk ile farklı islim kebabı
Pratik Bademli tavuk ile farklı islim kebabı Tarifi

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi. Sunumuyla da muhteşem görünen bu yemek tarifi, bayram sofralarınızı tatlandıracak.

Malzemeler :
60 gr tavuk but cüp doğranmış
20 gr taze iç badem temizlenmiş
30 gr küp dolma biber (3 farklı renkde)
20 gr domates küp
20 gr soğan küp
5 gr sarımsak
5 gr karışık taze baharat
½ su bardağı etsuyu
Izgara edilmiş 3’er dilim patlıcan, kabak ve havuç
½ kuçük domates
1 adet sivri biber
1 çbk ekşi kaşar rendesi

Hazırlanışı: Öncelikle içi hazırlamak için bir tava içerisinde sırasıyla soğan, sarımsak, badem, biber, küp tavuk butu ve domatesi soteleyip pişirilir. Tavuklar pişince bir miktar et suyu, kıyılmış baharatlarımızı, tuz biber ilave edilerek lezzetlendirilir. Izgara edilmiş patıcan, kabak ve havuç şeritleri bir kase içerisine sırasıyla yerleştirilip hazırlamış olduğumuz iç ile doldurulup kenarları iyice kapatalır. Hafif derin bir tepsiye ters çevirip üzerine domates, biber ve kaşar peyniri ilave edilir. İçin artan sosu üzerine gezdirilip tepsiye yayılır. 180 C’lik fırında peynir eriyip domates ve biber pişene kadar bekletilir. Fırından çıkarılıp bir tavaya aktarılır ve üzerine tekrar sosundan gezdirilerek servis edilir.


Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Piyazlık doğranmış soğanı, zeytinyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika orta ateşte kavurun.

Haluj, bir çerkez yemeği. Bu yemek hemen hemen tüm Çerkez topluluklarında farklı adlarla da olsa (mantaz, psıhalve, vb.) pişiriliyor.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri