Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Anasonlu kurabiye
Anasonlu kurabiye
Pratik Anasonlu kurabiye Tarifi

Malzemeler: (30-35 adet)
1 çorba kaşığı anason
bir buçuk kahve fincanı kaynar su
75 gram oda sıcaklığında margarin
50 gram oda sıcaklığında tereyağı
¾ su bardağı sıvıyağ
bir buçuk kahve fincanı yoğurt
1 çorba kaşığı kabartma tozu
bir buçuk çorba kaşığı tozşeker
aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı anason

Hazırlanışı: Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın. İçine margarin, tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuz ilave edin. Bu karışıma unu yavaşça ekleyin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru oklava yardımıyla orta kalınlıkta olacak şekilde açın. Yuvarlak kalıplarla şekiller kesip, çıkartın. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, anason serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.

Ramada Plaza İstanbul Executive Chef'i Mehmet Uzunöz'den Saray mutfağına ait bir tarif. Sultanlara, krallara, padişahlara sunulan bu yemeği siz de deneyin...

5-6 dal taze sarımsağı kıyın. Derin bir kasede sarımsak, 3 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi iyice çırpın.

Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri