Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Aşk salatası
Aşk salatası
Pratik Aşk salatası Tarifi

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in başarılı aşçısından keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Malzemeler: 1kişilik
50 gr mozzerella peyniri
80 gr tavuk fileto
20 gr dolma fıstık
10 gr jülyen sebze(havuç, salata,kırmızı biber)
20 gr şeftali
40 gr sarı kırmızı dolmalık biber
40 gr avokado
25 gr kuşkonmaz
30 gr çeri domates
70 gr akdeniz yeşillikleri
sos için: balsamik sirke
portakal suyu
közlenmiş kırmızı biber
kişniş
taze kekik
ayçiçek yağ
tuz,su
soğan

Hazırlanışı: Bir tavada veya ızgarada tavukları kızartın. Daha sonra büyük bir kabın içerisinde akdeniz yeşillikleri, kıvırcık, 5 adet çeri domatesi doğrayıp salatanın içine koyun. Dolmalık sarı kırmızı biberi doğrayın. Avokadoyu, kuşkonmazı zeytinyağı,tuz ve karabiberle marine edin. Doğranmış biberleri, çeri domatesleri, akdeniz yeşilliklerini dolma fıstığını hepsini iyice karıştırın, sosunu ilave ederek servis edeceğiniz kaseye boşaltın. Üüzerine tavuk filetoları dizerek koyun. Daha sonra avokado, kuşkonmazı ev mozzerela peyniri (kalp şeklinde çıkartarak) salatanın üzerine şekil vererek koyun.


Polat Renaissance İstanbul Hotel'in başarılı aşçısından keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin.

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir tarif...

Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin.

Tereyağını tozşekerle çırpıp, kek unu ilave edin. Kakao ve yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın.

14 yaşındaki İrem Ergüleç, arkadaşları için mutfağa girdi. Yaşıtlarına pratik, lezzetli bir makarna tarifi verdi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri