Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
İncirli muffin
İncirli muffin
Pratik İncirli muffin Tarifi

Malzemeler: 18 adet
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet büyük boy havuç
bir buçuk su bardağı ceviz içi
10 adet kuru incir
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 su bardağı un
bir buçuk paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı tarçın

Hazırlanışı: Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın. Un, kabartma tozu, vanilya ve elenmiş tarçın katıp, bütün malzemeyi iyice karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu küçük kağıt kek kalıplarının yarısına kadar pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra servis yapın.

Aşçının notu: Dilerseniz kek hamurunu büyük kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirerek de hazırlayabilirsiniz.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


 


Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek çözülmesini sağlayın. Düz bir zemine yayıp büyükçe bir bardakla kesin.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Tahin Helvası'nı iyice ezin. Üzerine limon suyunu ilave ederek iyice yedirin. Bir güvece yaydığınız malzemeyi firında 10 dakika kızartın. Hafif ılınınca servis yapın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri