Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çeşminigar çorbası
Çeşminigar çorbası
Pratik Çeşminigar çorbası Tarifi

İftar ve sahur sofraları için çok lezzetli bir çorba tarifi...

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su veya et suyu
bir buçuk su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
¼ limonun suyu
2 çorba kaşığı margarin
2 adet soğan
1 çorba kaşığı un, tuz
üzerine: 2 dilim ekmek
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Hazırlanışı: Tencereye yağı koyup eritin. İncecik doğranmış soğanı atıp pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince, un ilave ederek, un sararana dek kavurun. Mercimeği ayıplayıp yıkayın. Tencereye koyup, 4 su bardağı su ya da et suyunu ekleyin. Mercimek iyice yumuşayana dek pişirin. Çorbayı ateşten alıp tel süzgeçten geçirin ya da blenderde pürüzsüz hale getirin. Çorbayı tekrar ağır ateş üzerine alın. Yumurta sarılarını çırpıp, limon suyu ile karıştırın. Tencereye önce sütü, sonra yumurtalı limon karışımını azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Çorbayı bir taşım kaynatarak ateşten alın. Dilerseniz bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, küp küp doğradığınız ekmekleri yağda kavurun. Kırmızıbiber de ekleyip, yağı çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


İftar ve sahur sofraları için çok lezzetli bir çorba tarifi...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Ziya Çoşkun'un Uşak yöresine ait enfes tatlı tarifi.

Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Et tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek. Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac kavurma...

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Temizlenmiş ıspanakları ve soğanları doğrayıp karıştırın. beyaz peyniri ezip ıspanaklara ilave edin. Bu harcı dört eşit parçaya bölün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri