Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yufka pizza
Yufka pizza
Pratik Yufka pizza Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
6 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
üzeri için: 5 adet sosis
yarım kangal sucuk
5-6 dilim salam
4-5 adet sivri biber
7-8 adet mantar
2 adet küp doğranmış domates
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
3 çorba kaşığı konserve ve mısır
tuz, karabiber, kekik
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Pizzanın üst malzemesi için, sosisleri ve sucuğu halka doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış salam, sivri biber ve mantar ekleyin. Domates, beyaz peynir, mısır, tuz, karabiber ve kekik ilave edin. Harmanlayıp kenara alın. Zeytinyağı ve suyu küçük bir kapta karıştırın. 1 adet yufkayı düz bir zemine yayıp üzerine zeytinyağlı karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine yayın. Yeniden zeytinyağlı karışımı sürüp, üzerine üçüncü yufkayı yayın. Kalan 3 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra her iki yufka grubunu bıçakla keserek dörde bölün. Her parçanın kalın tarafına harç koyun. Yufkanın yanlarını ortaya doğru toplayın. Yufkanın kalan iki ucunu da ortada toplayın. Katladığınız yufkanın üstünü, uçlara çok yaklaşmadan bıçakla boydan boya kesin. Yufkayı kenarlara doğru çekerek yuvarlak hale getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirip servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi - Pakize Hakan'ın tarifleri


Pizzanın üst malzemesi için, sosisleri ve sucuğu halka doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış salam, sivri biber ve mantar ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında kavurun. Küp doğramış olduğunuz soğan ve patatesi ekleyin ve karıştırarak kavurma işlemine devam edin

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Muzlu pudingi sütle karıştırarak pişirin. Arasıra karıştırarak soğumaya bırakın.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri