Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Vejetaryen pizza
Vejetaryen pizza
Pratik Vejetaryen pizza Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Hamuru için:
4 su bardağı un
Yarım paket (20 gram) yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
yeteri kadar ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
üzeri için: 1 adet kırmızı biber
1 adet dolmalık sarı biber
10 adet mantar
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
2 çorba kaşığı konserve mısır
3-4 çorba kaşığı ketçap
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı: Unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. İçine maya, tozşeker ve 1 su bardağı ılık su koyun. Maya biraz kabarana kadar bekleyin. Tuzu ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzeri nemli bir bezle örtülü olarak 30 dakika dinlendirin. Diğer taraftan üzeri için, kırmızı ve sarı biberi ince şeritler halinde doğrayın. Mantarları temizleyin ince kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın. Dinlenen hamuru unlu bir tezgahta elinizle 30-35 cm çapında açıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin. Hamurun yüzeyine ketçap sürün. Beyaz peynir, mısır, soğan ve biberleri üzerine yerleştirin. Kekik, tuz ve karabiber serpin. Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi - Pakize Hakan'ın tarifleri


Vejetaryenler için pizza tarifi

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mayayı ılık suda karıştırarak eritin. Oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Unun yarısını, soğuk suyu, zeytinyağını ve tuzu da katarak yoğurun.

Fındıkları bir tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın.

Bir tencereye zeytinyağı, biberiye, kimyon, sarımsak, süt ve tuzu koyun. Hepsini karıştırarak birbirine yedirin.

Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri