Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sarı mercimekli pizza
Sarı mercimekli pizza
Pratik Sarı mercimekli pizza Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
2 su bardağı sarı mercimek
3 su bardağı su
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
10 dilim sucuk
5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

Hazırlanışı: Mercimek ve suyu bir tencereye koyup kapağı yarı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin. Kapağı kapalı olarak şişmesini sağlayın. Diğer taraftan zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine salçayı ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra, mercimeğe ekleyin. Tuzunu ayarlayıp harmanlayın. Malzemeyi, yağladığınız bir fırın kabına pizza altı oluşturacak şekilde yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Aralıklı olarak sucukları dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alınca kalan kaşar peynirini serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi / Elif Korkmazel'in tarifi


 


Mercimek ve suyu bir tencereye koyup kapağı yarı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Türk mutfağının ve bayramların vazgeçilmez yemeklerinden biri olan keşkeki yaparak sevdiklerinize lezzetli sofralar hazırlayın.

İstanbullu Rum kadınların misafirlerine sunmak için yaptığı kaşık tatlılarının içinde özel beceri gerektiren bir tatlıdır kaymaklı beyaz çevirme tatlısı…

Arpacık soğanları 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş havuç ve küp doğranmış domatesi ilave edip, karıştırın.

Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri