Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sarı mercimekli pizza
Sarı mercimekli pizza
Pratik Sarı mercimekli pizza Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
2 su bardağı sarı mercimek
3 su bardağı su
1 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
10 dilim sucuk
5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

Hazırlanışı: Mercimek ve suyu bir tencereye koyup kapağı yarı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin. Kapağı kapalı olarak şişmesini sağlayın. Diğer taraftan zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine salçayı ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra, mercimeğe ekleyin. Tuzunu ayarlayıp harmanlayın. Malzemeyi, yağladığınız bir fırın kabına pizza altı oluşturacak şekilde yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Aralıklı olarak sucukları dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alınca kalan kaşar peynirini serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi / Elif Korkmazel'in tarifi


 


Mercimek ve suyu bir tencereye koyup kapağı yarı kapalı olarak pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alıp üzerine bulguru ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp karıştırın.

Patlıcanları alaca soyup, kalın dilimleyin. Acısının çıkması için, bol tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın.

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Çarliston biberleri ızgarada 10 dakika kadar bekletin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri