Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Salamlı pizza
Salamlı pizza
Pratik Salamlı pizza Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Hamuru için:
3 su bardağı un
yarım paket (20 gram) yaş maya
yeteri kadar ılık su
1 çay kaşığı silme tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
üzeri için: 1 su bardağı küp doğranmış domates
10 dilim salam
10 adet biber turşusu
2 diş kıyılmış sarımsak
5 dal kekik
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin. Unu bir kaba eleyip üzerine tuz, zeytinyağı ve erimiş mayayı ekleyin. Azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzeri nemli bir bezle örtülü olarak hamuru 30 dakika mayalanmaya bırakın. Dinlenen hamuru yeniden yoğurun ve unlanmış düz bir zemine alın. Elinizle çevirerek kenarları hafifçe yüksek kalacak şekilde 30-35 cm çapında açın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine ilk önce domatesi koyun. Daha sonra salam dilimleri, biber turşusu, sarımsak ve kekik yapraklarını yerleştirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Üzerine rendelenmiş mozzarella peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi - Pakize Hakan'ın tarifleri


Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Pastaneden hazır olarak alacağınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sosu hazırlayın.

Önce fırınınızı 200 °C'ye getirip, ısıtın. Pilici ütüleyip , tuzlayıp, biberleyin. Domatesi pilicin karın boşluğuna yerleştirin. Sivribiberi de en üstüne koyup, derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Fırına verin.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri