Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcan pidesi
Patlıcan pidesi
Pratik Patlıcan pidesi Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
6 patlıcan
500 gram kıyma
6 su bardağı un
1 su bardağı küllü su yada su
1 çay kaşığı kabartma kozu
tuz
2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin. Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin. Kıymayı 1 kahve fincanı kadar suyla pişirin. Közlenip ezilmiş patlıcanla karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Elenmiş un, su, sıvıyağ ve kabartma tozunu bir kapta yoğurun. İki eşit parçaya bölüp birinci parçayı yağlanmış fırın tepsisine yayın. Patlıcanlı kıymalı harcı paylaştırın ve kalan hamuru da aynı şekilde açıp üzerine yayın. İstediğiniz büyüklükte dilimler kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Servis yapın.

Küllü su: Bir miktar odun kömürünün külünü sos tenceresine alın. Üzerini dört misli geçecek kadar su ekleyip bir taşım kaynatın. Tortuların dibe çökmesini sağlamak için aynı tencerede bir gün muhafaza edin. Süzüp (tortularını karıştırmadan) bir kaba aktarın. Buzdolabında muhafaza edin.

Kaynak: Lezzet


Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Kurutulmuş mürdüm eriğini yıkayıp tencereye alın. Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı...

Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, margarin, tozşeker ve tuz koyup karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri