Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kremalı ve domatesli pizza
Kremalı ve domatesli pizza
Pratik Kremalı ve domatesli pizza Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
üzeri için: 1 çay bardağı krema
100 gr labne peyniri
1 çorba kaşığı susam
6-7 dilimlenmiş kiraz domates
50 gr dilimlenmiş yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı taze kekik
2 çorba kaşığı biberiye
2 diş sarımsak
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Derin bir kapta maya, ılık su ve şekeri eritip oda ısısında 5 dakika bekletin. Unu eleyip mutfak robotuna alın. Tuz, zeytinyağı ve mayalı karışımı azar azar ekleyip sert bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Hamura top şekli verip yağlanmış tepsiye alın. Üzerini nemli bir bezle örtüp hacmi iki katı oluncaya kadar oda ısısında 2 saat bekletin. Üzeri için, bir kapta krema, labne peyniri ve karabiberi karıştırın. Hamuru 30 cm çapında iki daire şeklinde açıp yuvarlak fırın tepsisine yerleştirin. Susamı hamurun üzerine serpin ve kremalı karışımı yayın. Üzerine dilimlenmiş domates ve zeytin, kekik, biberiye ve karabiber ekleyin. 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üçgen şeklinde dilimleyip sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Derin bir kapta maya, ılık su ve şekeri eritip oda ısısında 5 dakika bekletin. Unu eleyip mutfak robotuna alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Havuç ve küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.

Çiğdem Güler'in tavuk etiyle yapılan patlıcan kebabı ile mutfağınızda harikalar yaratın...

Unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları kırıp, tuz serperek, soğuk su ilavesi ile çok katı olmayan bir hamur elde edin.

Un, yumurta, sıvıyağ, limon suyu, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Bütün malzemeyi iyice özleşene dek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri