Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kremalı ve domatesli pizza
Kremalı ve domatesli pizza
Pratik Kremalı ve domatesli pizza Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz
üzeri için: 1 çay bardağı krema
100 gr labne peyniri
1 çorba kaşığı susam
6-7 dilimlenmiş kiraz domates
50 gr dilimlenmiş yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı taze kekik
2 çorba kaşığı biberiye
2 diş sarımsak
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Derin bir kapta maya, ılık su ve şekeri eritip oda ısısında 5 dakika bekletin. Unu eleyip mutfak robotuna alın. Tuz, zeytinyağı ve mayalı karışımı azar azar ekleyip sert bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Hamura top şekli verip yağlanmış tepsiye alın. Üzerini nemli bir bezle örtüp hacmi iki katı oluncaya kadar oda ısısında 2 saat bekletin. Üzeri için, bir kapta krema, labne peyniri ve karabiberi karıştırın. Hamuru 30 cm çapında iki daire şeklinde açıp yuvarlak fırın tepsisine yerleştirin. Susamı hamurun üzerine serpin ve kremalı karışımı yayın. Üzerine dilimlenmiş domates ve zeytin, kekik, biberiye ve karabiber ekleyin. 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üçgen şeklinde dilimleyip sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Derin bir kapta maya, ılık su ve şekeri eritip oda ısısında 5 dakika bekletin. Unu eleyip mutfak robotuna alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'ın müthiş kek tarifi

Çilekleri yıkayıp temizledikten sonra blenderden geçirin. Shaker’a aktarıp üzerine süt ve çilekli dondurmayı ilave edin.

İtalyan pizzasını tatmak isteyenler için Pizza Venti'nin Kurucusu İlter Kanat'tan muhteşem bir tarif... Hem çok hafif hem de çok lezzetli...

Kayısıları dörde bölün. Tereyağı ve 1 su bardağı suyla birlikte tencereye alıp, bademleri de ekleyin.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den çocukların severek yiyecekleri, sunumuyla da dikkat çeken bir pasta...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri