Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Karışık pizza
Karışık pizza
Pratik Karışık pizza Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
3 su bardağı elenmiş un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
3-4 damla limon suyu
1 su bardağı ılık su
sosu için: 1 adet domates
1 diş sarımsak
1 adet sivri biber
yarım elma, yarım soğan
1 su bardağı su
üzerine: 1 adet kırmızı biber (ince doğranmış)
1 adet yeşil dolmalık biber (ince doğranmış)
1 su bardağı haşlanıp, doğranmış mantar
yarım su bardağı konserve mısır
6-7 dilim sucuk (ikiye ayrılmış)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Öncelikle sosu hazırlayın. Bunun için domatesi, sarımsağı, tohumları çıkarılmış biberi, kabuğu soyulmuş elmayı, soğanı, 1 su bardağı su ile haşlayın. Blenderden geçirin. Hamur için de un, maya, şeker, tuz ve limon suyunu derin bir kaba alın. Ilık suyu yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Margarinle yağlanmış tepsiye hamuru yayın. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin (sos artarsa kavonoza koyup buzdolabında bir ay saklayabilirsiniz). Daha sonra doğranmış biberler, mantar, mısır ve sucuğu hamurun üzerine koyun. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.


Öncelikle sosu hazırlayın. Bunun için domatesi, sarımsağı, tohumları çıkarılmış biberi, kabuğu soyulmuş elmayı, soğanı, 1 su bardağı su ile haşlayın. Blenderden geçirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Biberleri yağda kızarttıktan sonra kabuklarını soyup ince kıyın.Rokayı da aynı yağda hafifçe çevirip ince kıyın.

Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün.

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın,

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri