Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kapalı pizza
Kapalı pizza
Pratik Kapalı pizza Tarifi

Malzemeler:
500 gr un
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
yeterince su

Hazırlanışı: Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin. Bir kaşık salçayı suyla açın, içine körü, kekik, fesleğen ile karıştırılmış yağ ve tuzu, karabiberle birlikte karıştırın. Hamuru bezelere ayırın, biraz mayalandırın. Merdaneyle büyük tabak boyunda hamuru açın. Fırın tepsisine alın. Sosu üzerine sürün. Kaşar peyniri ve istediğiniz malzemeleri koyun (sucuk, salam, domates, biber vs.). hamuru kapatıp yarım ay şekli verin. Parmak uçlarınızla iki hamuru kaynaştırın. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.


Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklaları süzüp soğuk suda durulayın. Büyük bir tencereye koyup üstüne soğuk su ekleyip bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, tencerenin kapağım yarı kapatıp 1 1/4 saat baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Kosova mutfağına ait olan bir menemen tarifi...

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri