Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kapalı pizza
Kapalı pizza
Pratik Kapalı pizza Tarifi

Malzemeler:
500 gr un
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
yeterince su

Hazırlanışı: Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin. Bir kaşık salçayı suyla açın, içine körü, kekik, fesleğen ile karıştırılmış yağ ve tuzu, karabiberle birlikte karıştırın. Hamuru bezelere ayırın, biraz mayalandırın. Merdaneyle büyük tabak boyunda hamuru açın. Fırın tepsisine alın. Sosu üzerine sürün. Kaşar peyniri ve istediğiniz malzemeleri koyun (sucuk, salam, domates, biber vs.). hamuru kapatıp yarım ay şekli verin. Parmak uçlarınızla iki hamuru kaynaştırın. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.


Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

İspanyol usulü şarap soslu piliç göğsü yemeği olan Pollo Al Jerez Mart ayında Crowne Plaza'da servise sunulacak özel bir yemek...

Doğranmış kuru meyveler bir küçük tencerede elma suyu ile kaynatılır. Ateş kısılıp, 10 dakika daha pişirmeye bırakılır.

Balkabağı dilimleri ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip, ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri