Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kapalı pizza
Kapalı pizza
Pratik Kapalı pizza Tarifi

Malzemeler:
500 gr un
yarım paket yaş maya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
yeterince su

Hazırlanışı: Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin. Bir kaşık salçayı suyla açın, içine körü, kekik, fesleğen ile karıştırılmış yağ ve tuzu, karabiberle birlikte karıştırın. Hamuru bezelere ayırın, biraz mayalandırın. Merdaneyle büyük tabak boyunda hamuru açın. Fırın tepsisine alın. Sosu üzerine sürün. Kaşar peyniri ve istediğiniz malzemeleri koyun (sucuk, salam, domates, biber vs.). hamuru kapatıp yarım ay şekli verin. Parmak uçlarınızla iki hamuru kaynaştırın. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.


Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Deniz Yılmaz'ın hatay yöresine ait tarifi. Kokoreç sevenler için farklı bir alternatif...

Maya ve tozşekeri ılık süt ile karıştırın. Yoğurt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırın.

Fırın 200 derecede ısıtılır. İki düzine küçük kek kalıbı ya da kek kalıpları yağlanır. Bir kaseye unlar, karbonat, tuz ve kuru meyveler konur.

Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Çarliston biberleri ızgarada 10 dakika kadar bekletin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri