Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kapalı pide
Kapalı pide
Pratik Kapalı pide Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
5 su bardağı un
1 adet haşlanmış patates
yarım paket yaşmaya
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tozşeker
tuz, alabildiği kadar su
iç harcı için: 1 paket mantar (400 gr)
3 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet haşlanmış patates
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber, pulbiber, kekik

Hazırlanışı: Karıştırma kabımızın içerisine unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Havuzumuzun içine yaş mayayı, sıvıyağı, yoğurdu, haşlanmış rendelenmiş patatesi ve birazcık suyla mayayı eritiyoruz. Tuzu ve şekeri ilave edip yavaş yavaş yoğuruyoruz. Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak. Üzerine nemli bir bez örterek 10 dakika dinlendiriyoruz. Diğer tarafta iç harcımızı hazırlıyoruz. Mantarları, soğanı, biberleri, maydanozu doğruyoruz. Bir tava içerisinde sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz. Önce soğanları kavuruyoruz. Daha sonra mantarları ilave ediyoruz. Peşinden biberleri ve maydanozu karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp 5 dakika kadar dinlendiriyoruz. Merdaneyle bir karış eninde ve boyunda açıyoruz. İç harcımızdan koyup iki ucunu ortadan birleştiriyoruz. İki ucundan tutarak yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Pişince dilimleyerek servis yapıyoruz.


Karıştırma kabımızın içerisine unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Executive Chef Yılmaz Almaz'dan füzyon mutfak çalışması.

Diabet hastaları için işkembe çorbası tarifi

Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri