Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı ve kaşarlı pidecik
Kıymalı ve kaşarlı pidecik
Pratik Kıymalı ve kaşarlı pidecik Tarifi

Malzemeler: 16 adet
250 gram kıyma
1 çorba kaşığı margarin
2’şer adet sivri biber ve domates
250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
tuz, karabiber
hamuru için: yarım kg un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesmeşeker

Hazırlanışı: öncelikle pide içlerini hazırlayın. Bunun için, kıymayı margarinde kavurun. 2 adet biberi küçük doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerine küp doğranmış domatesi ilave edin. Tuz ve karabiberi katıp, ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kaşarlı pide içinse, rendelenmiş kaşar peynirinin içine 1 adet yumurtayı ve 1 adet yumurta akını katıp, karabiber serperek karıştırın. Hamur için de, yaş mayayı çok az ılık suda eritin. 2 çorba kaşığı un, tuz ve 2 adet kesmeşekeri ekleyin. Karıştırıp, derin bir kaba dökün. Üzerine yavaş yavaş kalan unu ekleyerek, su ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edin. Mayalanması için kenarda bekletin. Daha sonra hamurdan küçük bezeler koparıp, açın. Üzerine kıymalı ya da kaşarlı harçtan koyup, kenarlarını kıvırarak kayık şekli verin. Kenarlarına da yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Kaynak: Sofra


öncelikle pide içlerini hazırlayın. Bunun için, kıymayı margarinde kavurun. 2 adet biberi küçük doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın.

Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan küçük yuvarlar köfteler hazırlayın.

Kıymayı, tuz, biber, hardal ve maden suyu ile birlikte iyice yoğurun. Ellerinizi hafifçe ıslatın ve ete şekil verip 4 adet hamburger köftesi elde edin.

Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin.

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri