Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı ve kaşarlı pidecik
Kıymalı ve kaşarlı pidecik
Pratik Kıymalı ve kaşarlı pidecik Tarifi

Malzemeler: 16 adet
250 gram kıyma
1 çorba kaşığı margarin
2’şer adet sivri biber ve domates
250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
tuz, karabiber
hamuru için: yarım kg un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesmeşeker

Hazırlanışı: öncelikle pide içlerini hazırlayın. Bunun için, kıymayı margarinde kavurun. 2 adet biberi küçük doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerine küp doğranmış domatesi ilave edin. Tuz ve karabiberi katıp, ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kaşarlı pide içinse, rendelenmiş kaşar peynirinin içine 1 adet yumurtayı ve 1 adet yumurta akını katıp, karabiber serperek karıştırın. Hamur için de, yaş mayayı çok az ılık suda eritin. 2 çorba kaşığı un, tuz ve 2 adet kesmeşekeri ekleyin. Karıştırıp, derin bir kaba dökün. Üzerine yavaş yavaş kalan unu ekleyerek, su ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edin. Mayalanması için kenarda bekletin. Daha sonra hamurdan küçük bezeler koparıp, açın. Üzerine kıymalı ya da kaşarlı harçtan koyup, kenarlarını kıvırarak kayık şekli verin. Kenarlarına da yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Kaynak: Sofra


öncelikle pide içlerini hazırlayın. Bunun için, kıymayı margarinde kavurun. 2 adet biberi küçük doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda, yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin.

Kelepçeli bir kek kalıbına pandispanyanın bir katını koyun. İncir ve portakal kabuğu şekerlemelerini doğrayın.

Yoğurdu derin bir kaseye alın ve su ilave edip iyice karıştırın. Sarımsağı tuz ile birlikte dövüp, yoğurda katın

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik bir kek tarifi. Bu tarif küçük aşçının kendisine ait özel bir reçete...

Kıymayı, tuz, biber, hardal ve maden suyu ile birlikte iyice yoğurun. Ellerinizi hafifçe ıslatın ve ete şekil verip 4 adet hamburger köftesi elde edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri