Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı kır pidesi
Kıymalı kır pidesi
Pratik Kıymalı kır pidesi Tarifi

Malzemeler: 12 adet
1 su bardağı margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 yumurtanın akı
aldığı kadar un
kıymalı iç malzeme: 300-350 gram kıyma
2 soğan
1 domates
tuz, karabiber
üzeri için: 4-5 kiraz domates
1-2 sivribiber
1 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı: Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, domates, tuz ve karabiberi ilave edip çatalla ezin. Hamur için un ve kabartma tozunu eleyip geniş bir kaba alın. Eritilip ılınmış margarin, sıvıyağ, yoğurt, su ve 1 yumurtanın akını ekleyip pürüzsüz ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş tezgahta merdaneyle pide şeklinde açın. Ortasına hazırladığınız kıymalı iç malzemeyi kaşıkla yayın. Kenarlarından kapatarak pide şekli verin. Malzemeler bitinceye kadar işleme devam edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Pide hamurlarının üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp domates ve yeşil biberle süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için suyu bir tencereye alın. Üzerine un, yumurta ve tozşeker ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 100 gram tereyağında pirinci kavurun.

Pirinci bol tuzlu sıcak suda bir saat dinlendirin. Ciğeri minik küp şeklinde doğrayarak sıvıyağda hafifçe kızartın.

Patlıcanları ikiye kesip içlerini oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri