Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı kır pidesi
Kıymalı kır pidesi
Pratik Kıymalı kır pidesi Tarifi

Malzemeler: 12 adet
1 su bardağı margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 yumurtanın akı
aldığı kadar un
kıymalı iç malzeme: 300-350 gram kıyma
2 soğan
1 domates
tuz, karabiber
üzeri için: 4-5 kiraz domates
1-2 sivribiber
1 yumurtanın sarısı

Hazırlanışı: Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, domates, tuz ve karabiberi ilave edip çatalla ezin. Hamur için un ve kabartma tozunu eleyip geniş bir kaba alın. Eritilip ılınmış margarin, sıvıyağ, yoğurt, su ve 1 yumurtanın akını ekleyip pürüzsüz ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş tezgahta merdaneyle pide şeklinde açın. Ortasına hazırladığınız kıymalı iç malzemeyi kaşıkla yayın. Kenarlarından kapatarak pide şekli verin. Malzemeler bitinceye kadar işleme devam edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Pide hamurlarının üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp domates ve yeşil biberle süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Crowne Plaza Hotel'in Souf Chef'inden Alman mutfağının vazgeçilmez çorbalarından olan Kremalı Patates Çorbası tarifi.. Nisan ayında tadılabilecek...

Yeşil mercimeği tencereye alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve haşlayın. Üzerine biber salçası, bulgur ve tuz ekleyin.

Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine biber salçası, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve pulbiber ekleyip yoğurun.

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri