Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanaklı pizza
Ispanaklı pizza
Pratik Ispanaklı pizza Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı toz maya
1 çay kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar ılık su
üzeri için: 500 gram ıspanak
2 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin. 10 dakika mayanın kabarmasını bekleyin. Daha sonra tuz ve zeytinyağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru, nekli bir bezle örtülü olarak 45 dakika dinlendirin. Üzeri için, ıspanağı yıkayıp ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ıspanağı ekleyin. Ispanak suyunu salıp yeniden çekene kadar ara sıra karıştırarak kavurun. Üzerine dövülmüş sarımsak, beyaz peynir, tuz ve karabiber ekleyin. 1-2 pişirip ocaktan alın. Dinlenen hamuru ikiye ayırın. Her parçayı unlu tezgahta, elinizle ince olacak şekilde açın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız ıspanaklı harcı, açtığınız hamurların üzerine paylaştırın. Kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirip servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi - Pakize Hakan'ın tarifleri


 


Hamuru hazırlamak için, unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp toz maya ve tozşekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Et tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek. Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac kavurma...

Pişirmekten ve yemekten keyif alacağınız bu tarifi Derya Aydın gönderdi...

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Biftek dilimlerini geniş bir kaba alın. Portakal suyu, soya soyu, zeytinyağı, sarımsak, biberiye ve balı karıştırıp etlerin üzerine ilave edin.

Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri