Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ev usulü fındık lahmacun
Ev usulü fındık lahmacun
Pratik Ev usulü fındık lahmacun Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
Yarım paket yaş maya
4 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı süt
alabildiği kadar su
tuz
üzeri için: 200 gr kıyma
3 adet domates
1 bağ maydanoz
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber, sıvıyağ

Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz. Mayayı eritiyoruz. Unun üzerine tuzu serpiyoruz. Hamurun ortasına su ilave ederek yavaş yavaş hamuru yoğuruyoruz. Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 5 dakika kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere bölüyoruz. Diğer tarafta iç harcını hazırlıyoruz. Bir kap içerisine kıymayı alıyoruz. Üzerine domatesi, kuru soğanı rendeliyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp salçayı, tuzu, karabiberi, sıvıyağı koyup karıştırıyoruz. Hamurun üzerinde kolayca yayılabilmesi için harcımızı su ilave ederek yumuşatıyoruz. Bezeleri merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Kıymalı harçtan üzerine yetiri kadar yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerine yeşillikler koyup sıcak sıcak limon sıkarak servis yapıyoruz.


Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Sevinç Hanım'ın tarifi

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın.

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Ramada Plaza İstanbul Executive Chef'i Mehmet Uzunöz'den Saray mutfağına ait bir tarif. Sultanlara, krallara, padişahlara sunulan bu yemeği siz de deneyin...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri