Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yufkalı pilav
Yufkalı pilav
Pratik Yufkalı pilav Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
1 kutu garnitür konserve
bir buçuk su bardağı et suyu
dereotu, tuz, 1 adet yufka

Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin. Daha sonra pilavı ocaktan alıp, ince kıyılmış dereotunu ilave edin. 15 dakika demlenmeye bırakın. Ayrı bir yerde, yağladığınız yuvarlak bir kaba, yufkayı serin. Üzerine pilavı koyun. Yufkayı pilavın içine doğru kapatın. Üzerine çok az yağ ve su sürün. 200 derece fırında 30 dakika, üzeri kızarana dek pişirin. Daha sonra fırından aldığınız pilavı, servis tabağına ters çevirip, yerleştirin. Dilimleyerek servis yapın.


Pirinci yıkayıp, 3 çorba kaşığı margarin ile kavurun. Garnitürü ekleyin. Tuz ve et suyunu katıp, 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

Osman Salkım'dan lezzetli bir balık yemeği tarifi

Pırasaları ayıklayıp yıkayın. 3 parmak genişliğinde doğrayın. Havuçları da soyup, ince uzun doğrayın.

Nihal Hanım'dan ilginç bir yemek tarifi..

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri