Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yedi baharlı bulgur pilavı
Yedi baharlı bulgur pilavı
Pratik Yedi baharlı bulgur pilavı Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı su
3’er dal taze nane, dereotu, maydanoz, fesleğen
1’er adet kırmızı biber, dolmalık biber, domates, soğan
tuz, karabiber, kekik, nane
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın. Zeytinyağını yayvan bir tencereye alıp soğanı, yeşil ve kırmızı biberleri ilave edin. Orta hararetli ateşte birkaç dakika kavurun. Bulguru yıkayıp, tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. 5-6 dakika kadar kavurduktan sonra 3 su bardağı suyu ilave edin. İnce kıyılmış nane, dereotu, maydanoz, fesleğen ve domatesi de tencereye alın. Tuz, karabiber, birer tutam kekik ve nane de serpiştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Suyunu çeken pilavın altını söndürüp, demlenmeye bırakın. Yarım saat sonunda pilavı bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak altüst ettikten sonra servis yapın.


Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt, su, tozşeker, nişasta ve unu bir tencereye alın. Bir çırpıcı ile iyice çırpın.

Bisküvileri havanda dövüp kakao ile karıştırın. Tereyağını eritip bisküviye ekleyin. Karışımı, yuvarlak kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.

Labada kurutulur ve tohum kısımları 4 su bardağı suda haşlanır. Üzerine süt ve tereyağı eklenerek sıcak servis yapılır.

Kars mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Kars ketesini siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri