Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yedi baharlı bulgur pilavı
Yedi baharlı bulgur pilavı
Pratik Yedi baharlı bulgur pilavı Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı su
3’er dal taze nane, dereotu, maydanoz, fesleğen
1’er adet kırmızı biber, dolmalık biber, domates, soğan
tuz, karabiber, kekik, nane
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın. Zeytinyağını yayvan bir tencereye alıp soğanı, yeşil ve kırmızı biberleri ilave edin. Orta hararetli ateşte birkaç dakika kavurun. Bulguru yıkayıp, tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. 5-6 dakika kadar kavurduktan sonra 3 su bardağı suyu ilave edin. İnce kıyılmış nane, dereotu, maydanoz, fesleğen ve domatesi de tencereye alın. Tuz, karabiber, birer tutam kekik ve nane de serpiştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Suyunu çeken pilavın altını söndürüp, demlenmeye bırakın. Yarım saat sonunda pilavı bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak altüst ettikten sonra servis yapın.


Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Eti tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerinde biriken köpükleri ara sıra alarak yumuşayana kadar haşlayın.

Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın.

Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.

Yaklaşan yaz günleri için mükemmel bir tatlı. Meyve şöleni... Sunumuyla da oldukça iştah açısı olan bu tatlıyı Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç pastacısı anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri