Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sosisli Sucuklu Kuskus Pilavı
Sosisli Sucuklu Kuskus Pilavı
Pratik Sosisli Sucuklu Kuskus Pilavı Tarifi

Malzemeler:
1 paket kuskus
3 adet sosis
2 adet parmak sucuk
1 tutam maydanoz
Yeteri kadar tuz, karabiber
Yarım çay bardagı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Çukur bir tencereye 2 litre su koyun. Bir yemek kaşığı tuz ve yeteri kadar sıvı yağ koyup kaynatın. Kaynayan suya kuskusları döküp renkleri beyazlaşıncaya kadar pişirip süzün. Üzerine soğuk su gezdirip tekrar süzün.
Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını koyup kızdırın. Halka halka doğranmış sosis ve sucukları kızartın. Üzerine kuskuslan döküp 2-3 dakika karıştırın. Maydanozu ufak doğrayıp ekleyin. Tekrar karıştırarak ateşi kapatın 10-15 dakika dinlendirip servise sunun.


Çukur bir tencereye 2 litre su koyun. Bir yemek kaşığı tuz ve yeteri kadar sıvı yağ koyup kaynatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin. Ayrı bir tencereye yağı koyun. Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun.

Unun ortasını açın. Maya, sıvıyağ, su ve unun üzerine tozşeker, tuz ilave edin. Alabildiği kadar suyla hamur yoğurun, biraz dinlendirin.

Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Yumurta akı ve tozşekeri karıştırın. Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısıları ilave edin.

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri