Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Soğuk Lahana Aşı
Soğuk Lahana Aşı
Pratik Soğuk Lahana Aşı Tarifi

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
Yarım kg kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolma fıstığı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kuru nane
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karabiber
2 adet limon suyu
Yeteri kadar tuz
6 adet Lahana yaprağı
 
Hazırlanışı:
Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye ilave ederek kavurmaya devam edin.
Lahana yapraklarını 1 cm kalınlığında kıyın. Buharda hafif pişirip süzün. Pirinci ilave edip üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edin. Tencereye yıkanmış üzüm, tuz ve şekeri de ilave edin. Son olarak baharatları, kıyılmış dereotu ve kuru naneyi ilave edip pişirin.
Piştikten sonra üzerine limon suyu gezdirip dinlendirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servise sunun.


Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın.

Okuldan geldiniz ve çok açsınız. Kendinize hemen İrem Ergüleç'in tarifindeki gibi bir soğuk sandviç hazırlayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz...

Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Osmanlı Mutfağı'nun unutulmaya yüz tutmuş bayram tatlılarından biri. Maslak Sheraton Hotel'in pastane şefi sizler için anlattı...

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri