Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Nohutlu dövme pilavı
Nohutlu dövme pilavı
Pratik Nohutlu dövme pilavı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 su bardağı aşurelik buğday
yarım çay bardağı nohut
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tutam tuz

Hazırlanışı: Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve  3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin. Tencerenin kapağını yarım kapalı bir şekilde orta ateşte pişmeye bırakın. Nohut ve buğday yumuşayınca ocağın altını kapatın. Diğer tarafta bir tavada tereyağı ve sıvıyağı eritin ve pilavın üzerine gezdirin. Tencerenin kapağına bir kağıt havlu kapatın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Pilavı karıştırıp, sıcak olarak servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pilav tutkunları için lezzetli mi lezzetli bir tarif. Safranlı ve bol baharatlı bu pilavı pişirerek harikalar yaratabilirsiniz.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'ın tarifi

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Armutların kabuğunu soyup, bütün olarak tencereye alın. Tozşeker ilave edip, pişirin ve soğumaya bırakın.

Geniş bir kapta unu eleyip,havuz şeklinde açın.Unun içersine diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun.Hamurunuzu 1 saat dinlenmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri