Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Meyhane Pilavı
Meyhane Pilavı
Pratik Meyhane Pilavı Tarifi

Malzemeler:
400 gr Bulgur
150 gr margarin
400 gr Kuzu kuşbaşı
150 gr Soğan
2 tatlı kaşığıTuz
1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber
200 gr Domates
50 gr Sivri biber
1 2/3 bardak Et suyu
 
Hazırlanışı:
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın. Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın. Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka biçimi doğrayın.
Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun. Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Yine sık sık karıştırarak, 5-6 dakika daha pişirin. Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Üzerini örtecek kaçlar su ilave edin.
Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin.
Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin.
Bulguru ilave edin. Sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin. Sıcak et suyunu verip, 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Bulguru 10 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin.

maksimum.com 


Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Makarnayı kaynayan tuzlu suya atın. 10-12 dakika haşlayın. Patlıcanlardan birini alacalı soyun.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin.

Lahananın kök kısımlarını bıçakla çıkardıktan sonra büyük bir tencereye oturtun. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek pişmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri