Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mengen pilavı
Mengen pilavı
Pratik Mengen pilavı Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Yarım kg pirinç
300 gram kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
250 gram mantar
3 adet domates
4 su bardağı et suyu
üzerine: kekik, ceviz

Hazırlanışı: Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün. 1 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alıp eritin ve kuşbaşı kuzu etini pembeleştirin. İnce kıyılmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Küp doğranmış mantar ve domatesi ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra 4 su bardağı et suyunu katın. Et suyu kaynadıktan sonra pirinci ilave edin. Göz göz olana kadar pişirip, ocağın altını kapatın. Pilavı 15 dakika dinlendirin. Geri kalan tereyağını bir tavada pembeleştirip demlenmiş pilavın üzerine gezdirin. Üzerine kekik ve ince kıyılmış ceviz serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Yörede bu pilav, et yerine antep fıstığı ve bademle de pişirilir.

Kaynak: Sofra


Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Sütü küçük bir tencerede ısıtın. Rendelenmiş çikolata ve granül kahveyi ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı 4 cappuccino fincanına paylaştırın.

Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Temizlenmiş ıspanakları ve soğanları doğrayıp karıştırın. beyaz peyniri ezip ıspanaklara ilave edin. Bu harcı dört eşit parçaya bölün.

Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri