Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kurutulmuş domatesli pilav
Kurutulmuş domatesli pilav
Pratik Kurutulmuş domatesli pilav Tarifi

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
5-6 dilim kurutulmuş domates
½ fincan kuş üzümü
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
2 kesme şeker
2.5 bardak tavuksuyu

Hazırlanışı:
Tereyağının biraz kokusu çıkana kadar eritiliyor. Ilık suda en az 15 dakika bekletilen pirinçler suyu süzüldükten sonra yağa ilave edilir. Hızlı ateşte pirinçler fazla kırılmadan ve çok kızarmadan kavrulur. Domatesler ilave edilir. Bir miktar da domateslerle çevrilir. Ardından kuş üzümleri ilave edilir. Tuz ve domatesin ekşiliğini alsın diye iki tane kesme şeker ilave edilir. Pilavın suyu eklenir. Su sıcak olursa pilav daha başarılı olur.

Aşçının notu:

-Yemeklerin daha sağlıklı olması için çok fazla kavrulması tercih edilmez.
-Tereyağının biraz kızdırılmasının sebebi pirinçlerin kırılmasını önlemek... 

-Kurutulmuş domates antioksidan, vitamin ve minarelerin açığa çıkması açısından  daha faydalı. Kışın yemek yaptığımız zaman kurutulmuş domatesler kullanırız. Yazın yine normal domatesleri.


Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını ocağa koyup, eriyince şehriyeyi kavurun. Üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyip, bir-iki çevirin.

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Frenküzümlerini yıkayın, süzün ve saplarını ayırın. Büyük bir tencereye koyup üzerine 600 ml. su dökün. Kısık ateşte karıştırarak bir taşım kaynatın.

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri