Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kurutulmuş domatesli pilav
Kurutulmuş domatesli pilav
Pratik Kurutulmuş domatesli pilav Tarifi

Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
5-6 dilim kurutulmuş domates
½ fincan kuş üzümü
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
2 kesme şeker
2.5 bardak tavuksuyu

Hazırlanışı:
Tereyağının biraz kokusu çıkana kadar eritiliyor. Ilık suda en az 15 dakika bekletilen pirinçler suyu süzüldükten sonra yağa ilave edilir. Hızlı ateşte pirinçler fazla kırılmadan ve çok kızarmadan kavrulur. Domatesler ilave edilir. Bir miktar da domateslerle çevrilir. Ardından kuş üzümleri ilave edilir. Tuz ve domatesin ekşiliğini alsın diye iki tane kesme şeker ilave edilir. Pilavın suyu eklenir. Su sıcak olursa pilav daha başarılı olur.

Aşçının notu:

-Yemeklerin daha sağlıklı olması için çok fazla kavrulması tercih edilmez.
-Tereyağının biraz kızdırılmasının sebebi pirinçlerin kırılmasını önlemek... 

-Kurutulmuş domates antioksidan, vitamin ve minarelerin açığa çıkması açısından  daha faydalı. Kışın yemek yaptığımız zaman kurutulmuş domatesler kullanırız. Yazın yine normal domatesleri.


Anneler Günü için sevgiyle yapılmış bir anne yemeği. Yemekevi.tv'nin konuk annesi Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin oldu.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çikolatalı pandispanya için, 4 yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Un ve kakaoyu bir kaba eleyin.

Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Öncelikle tozşeker ve yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Süt, vanilya, margarin ve zeytinyağını ekleyip, çırpmaya devam edin kakaoyu da katıp, şöyle bir karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri