Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kafesli pilav
Kafesli pilav
Pratik Kafesli pilav Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
İç malzemesi:
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
125 gram tereyağı
bir buçuk adet yufka, tuz
kafes malzemesi için: 1 su bardağı un
65 gram margarin
1 tatlı kaşığı sirke
1 çorba kaşığı soğuk su
tuz

Hazırlanış: Pirinci ayıklayıp iyice yıkayın. Pirincin üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suda iye yarım saat bekletin. Tereyağını tuzla birlikte tencerede eritin. Tavuk suyu ve suyu ilave edip kaynatın. Kaynayan suya süzülmüş pirinci ekleyin. Önce harlı ateşte pişirdiğiniz pilavı suyunu çekmeye başladığında kısık ateşte demlenmeye bırakın. Demlenen pilavı beklemesi için başka bir kaba alın. Kafes hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Hamuru düz bir zeminde merdaneyle açın. Şeritleri kafes oluşturacak şekilde tencerenin içine yerleştirin. Hamurun üzerine 1 adet yufkayı tencerenin kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Kalan yarım yufka ile tencerenin ortasını kaplayın. Pişen pilavı tencereye bastırarak alın. Kenardan sarkan yufkalar ila pilavın üzerine kapatın. Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapın.


Pirinci ayıklayıp iyice yıkayın. Pirincin üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suda iye yarım saat bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.

Hamur yoğuracağınız kaba unu eleyin. Ortasını açıp, yoğurt, yumurta, tuz, şeker, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyin.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli ve pratik bir yemek tarifi.. Sofra dergisi Mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın

Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri