Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ispanak sulu bademli pilav
Ispanak sulu bademli pilav
Pratik Ispanak sulu bademli pilav Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
1 kg ıspanak
2 su bardağı sıcak su
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı tuzsuz badem
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yufka
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı: Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün. Bademleri 5 dakika kaynatıp kabuklarını çıkarın. Daha sonra tencereye alıp, tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine pirinci ekleyip, kavurun. Ispanak suyunu ilave edin. Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte, göz göz olana dek pişirin. İki yufkanın arasına sıvıyağ sürüp, yufkaları üst üste kapatın ve çukur bir kabın içine yufkanın kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. İçine pişen pilavı boşaltıp, yufkanın kenarlarını içe doğru kapatın. Fırın tepsisine ters çevirip, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip, servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Gülşen Yılmaz'ın tarifi


Ispanağı incecik kıyıp, suda haşlayın. Süzüp, iyice sıkarak suyunu çıkarın. Diğer taraftan pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat dinlendirip, süzün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifleri

Bol baharatlı ve kuruyemişli değişik bir börek tarifi. Misafirleriniz için harikalar yaratabilirsiniz.

Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için ekmek tarifi

Binnur Siyako'dan muhteşem bir acem pilavı tarifi. Pilav tutkunları bu lezzeti mutlaka tatmalı...

Tavada tereyağını eritip unu pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri