Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Firik pilavı-ANTEP
Firik pilavı-ANTEP
Pratik Firik pilavı-ANTEP Tarifi

Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 15 dk
6 kişilik

Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı
1 büyük soğan
250 gr firik
250 gr pilavlık bulgur
4 su bardağı sıcak su
150 gr tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın.  Haşlanmış nohudu ekleyin. Firik ve pilavlık bulguru ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Tereyağını kızdırıp karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Yöresel lezzetler denemek isteyenler için Antep mutfağından farklı bir pilav tarifi... Mutlaka denenmeli...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Maydanozu blendırda soğanla birlikte kıyın. İçine salatalıkları da ekleyip, beraber karıştırın ve bir kaba aktarın.

Önceden kasaba kemiklerini çıkarttırdığınız ve incelttirdiğiniz tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın,

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri