Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında Etli Pilav
Fırında Etli Pilav
Pratik Fırında Etli Pilav Tarifi

Malzemeler: (6 Kişilik)
3 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
150 gr Kuzu Kuşbaşı
100 gr İnce Kıyılmış Mantar
2 Soğan
2 Domates
1 Fincan Süt
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ Tuz
Tart malzemesi:
2 Su Bardağı Un
100 gr Margarin
2 Yumurta
1 Limon Suyu
Tuz
 
 
Hazırlanışı:
Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.
Diğer tarafta yıkanmış pirinci yağda kavurup 3 su bardağı et suyu ile 10 dak. pişirerek pilavı hazırlayın. Soğuyan iç malzemesini pilava ekleyin.
Tart hamurunu hazırlamak için önce yumurta ile unu karıştırıp limon suyu, tuz ve margarini ekleyin. Su ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun yarısını merdane ile açarak altı hafifçe yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin.
Pilavı hamurun üzerine yayıp kalan hamurla üstünü kapatın. Süt ve sıvıyağı karıştırıp üzerine sürün ve fırında 20-25 dakika pişirin.
Not: Dilerseniz milföy hamuru veya iki yufka kullanarak aynı tarifi uygulayabilirsiniz.

maksimum.com


Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kurban etleriyle kolayca yapılabilecek lezzetli bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Ürün sizler için anlattı.

Armutları dilimleyip, tozşekerle birlikte pişirin ve kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin.

Yemekevi.tv'de muhteşem bir tatlı tarifi. Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu'nun yaptığı safranlı elma tatlısına bayılacaksınız.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.

Şekeri sıcak kahveye ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Her yarım saatte bir karıştırarak buzlukta 3 saat bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri