Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Etli ve üzümlü pilav
Etli ve üzümlü pilav
Pratik Etli ve üzümlü pilav Tarifi

Malzemeler: 8-10 kişilik
İki buçuk su bardağı pirinç
10 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı kuru üzüm
400 gram sotelik doğranmış kuzu eti
1 adet orta boy soğan
2 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı yenibahar
3 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı dolmalık fıstık
yarım demet dereotu
tuz, karabiber
yetirince su

Hazırlanışı: Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin. 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Soğanı rendeleyip, etle birlikte suyunu salıp tekrar bırakana kadar tereyağında kavurun. Köri, karabiber, yenibahar, tuz ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip 10 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada pembeleşene kadar kavurun. Etin altını kapattıktan sonra fıstıkları üzerine ekleyin. Kalan tereyağını bir tencereye alın ve zeytinyağı ile karıştırıp kızdırın. Pirinci yıkayıp iyice süzün. 3-4 dakika bu yağda kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyup 10 dakika kısık ateşte pilavı pişirin. İlk 10 dakikanın sonunda, sularını süzdüğünüz kayısı ve üzümleri pilava ekleyin. Dereotunu incecik kıyıp pilavın altını kapattıktan sonra üzerine ilave edin. Pilavı ya bir kayıp yardımı ile şekillendirin ya da olduğu gibi servis tabağına alın. Eti ise arzunuza göre pilavla karıştırabilir ya da yanında servis yapabilirsiniz.


Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı bir tavuk yemeği denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel aşçısı Tufan Akalın'dan özel bir tarif.

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Un, süt kreması, nuar ve tavuk etini robottan geçirin. Maydanozu temizleyip kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri