Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Erişteli pirinç pilavı
Erişteli pirinç pilavı
Pratik Erişteli pirinç pilavı Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
1 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
yeteri kadar sıcak su
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Unu derin bir kaba boşaltıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, biraz su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Yoğurup, sert bir hamur elde edin. 10 dakika dinlendirin. Oklava ile, yufkadan kalın olacak şekilde açın. İnce şeritler halinde kesin. Erişteyi, tereyağında pembeleşene kadar kavurun. İçine, tuzlu suda dinlendirip, süzdüğünüz pirinci ekleyin. Bir-iki kez çevirip, 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Pirinç göz göz olana kadar pişirin.

Kaynak: Sofra Dergisi- Gülşen Yılmaz'ın tarifi


Unu derin bir kaba boşaltıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, biraz su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu una ekleyin.

Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Patatesleri haşlayıp süzdükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri