Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Enginarlı tavuklu pilav
Enginarlı tavuklu pilav
Pratik Enginarlı tavuklu pilav Tarifi

Malzemeler: 4-5 kişilik
350 gram kemiksiz tavuk eti
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
5 adet enginar (tazesi yerine konserve ya da dondurulmuş olabilir)
yarım demet dereotu
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı: Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın. Tavuk etini kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın. Yağ eklemeden suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine pirincin yarısını yayın. Enginarları kuşbaşı doğrayıp pilavın üzerine yayın. Kalan pirinci enginarların üzerine koyup hafifçe bastırın. 3 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. En az yarım saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın.


Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp süzün. Diğer taraftan patatesleri soyup, yatay olarak kullanacak şekilde üst kısmını kesin

Susam yağını wok tavasına aldıktan sonra scalopsları ilave edin. Scalopslar sertleşene dek tavada çevirin.

Mercimeği kaynar suda 30 dakika pişirin. Pişmesine yakın karıştırmaya başlayın. Mercimekler suyunu çekip iyice dağılıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Farklı bir lezzet ve muhteşem bir sunum. Madımak, bonfile ve sebzeler eşliğinde lezzet şöleni. Fatih Aydın'ın tarifiyle...

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri