Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Enginarlı tavuklu pilav
Enginarlı tavuklu pilav
Pratik Enginarlı tavuklu pilav Tarifi

Malzemeler: 4-5 kişilik
350 gram kemiksiz tavuk eti
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
5 adet enginar (tazesi yerine konserve ya da dondurulmuş olabilir)
yarım demet dereotu
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı: Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın. Tavuk etini kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın. Yağ eklemeden suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine pirincin yarısını yayın. Enginarları kuşbaşı doğrayıp pilavın üzerine yayın. Kalan pirinci enginarların üzerine koyup hafifçe bastırın. 3 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirin. En az yarım saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın.


Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri de ilave ediyoruz.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli ve pratik bir yemek tarifi.. Sofra dergisi Mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın.

Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri