Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Baharatlı Pilav
Baharatlı Pilav
Pratik Baharatlı Pilav Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
2 Soğan
2 Sarmısak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber, Tuz
Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi
250 gr Soyulmuş domates
3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
200 gr Pirinç
1.5 Su Bardağı Et Suyu
6 Jumbo Karides
Limon Suyu

Hazırlanışı:
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun. Baharatların tümünü tavaya ekleyin. Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin. 5 dak. kısık ateşte pişirin.
Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak. kadar pişirin. Ara sıra karıştırın.
Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın. Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın. Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın. Pilavı karides eşliğinde servis yapın.
 
maksimum.com


Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

Et, salça, pulbiber ve karabiberi tencereye alıp kapağını kapatın. Kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Patlıcanları ve kırmızı biberleri birkaç yerinden çatalla deldikten sonra fırında ya da ocakta közleyin.

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Ciğerin zarını soyun. Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın. Yıkayıp, sularını süzün. Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın. Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri