Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bahar pilavı
Bahar pilavı
Pratik Bahar pilavı Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kesmeşeker
2 su bardağı sıcak su
1 demet dereotu, 1 dal taze soğan
1 çay kaşığı karabiber, tarçın
10 adet haşlanmış bakla, tuz

Hazırlanışı: Bademleri tereyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Kesmeşeker ve tuzu ekleyin. Suyu ilave ederek pişmeye bırakın. Pilav piştiğinde kıyılmış dereotu, soğan, karabiber ve tarçını ekleyip karıştırın. Baklaları bir parmak genişliğinde doğrayarak ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Bademleri tereyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Kesmeşeker ve tuzu ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'dan müthiş bir bayram tatlısı

Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkarın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin.

Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri