Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bademli hindili pilav
Bademli hindili pilav
Pratik Bademli hindili pilav Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Yarım kg kuşbaşı hindi
İki buçuk su bardağı pirinç
Üç buçuk su bardağı sıcak su
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı badem
1 çay bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı: Kuşbaşı hindi etini yıkayıp yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Etlerin pişmesine yakın tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip karıştırın. Bademi sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tereyağını eritip bademleri kavurun. Aynı yağda tel şehriyeleri kavurun. Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat bekletip süzün. Zeytinyağını bir tencereye alın. Pirinci ekleyip kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin. Şekil vereceğiniz kalıbın içini sıvıyağ ile hafifçe yağlayın. Kalıba sırasıyla şehriye, badem ve hindi pilavı bastırarak yerleştirin. Servis tabağına ters çevirip sıcak olarak servis yapın.


Kuşbaşı hindi etini yıkayıp yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Etlerin pişmesine yakın tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çiçek kızlar ve sevimli tavşan şekillerinden oluşan bu kurabiye tam çocuklarınıza göre. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in tarifi...

Farklı bir pilav denemek isteyenler için güzel bir tarif. Kuzu kuşbaşı ayrı bir lezzet katıyor...

Harcı için, kayısıları ikiye bölün. Pudraşekeri ve tarçın ile kaynamaya bırakın. Suyunu salmaya başladığında bir-iki tutam un ilave edin.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Pırasaları temizleyin. Beyaz kısımlarını 6’şar cm uzunluğunda kesip 5 dakika kaynar suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri