Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Akasya pilavı
Akasya pilavı
Pratik Akasya pilavı Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
20 adet arpacık soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet havuç
1 adet domates
2 su bardağı pirinç
yeteri kadar sıcak et suyu
1 demet dereotu
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Arpacık soğanları 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş havuç ve küp doğranmış domatesi ilave edip, karıştırın. Yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Bir iki kez karıştırıp, üzerini geçecek kadar et suyu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Göz göz olana dek pişirip, ocağın altını kapatın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Kıyılmış dereotu serperek, servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Gülşen Yılmaz'ın tarifi


 


Arpacık soğanları 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş havuç ve küp doğranmış domatesi ilave edip, karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Margarini eritip ılıtın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurta

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri