Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Akasya pilavı
Akasya pilavı
Pratik Akasya pilavı Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
20 adet arpacık soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet havuç
1 adet domates
2 su bardağı pirinç
yeteri kadar sıcak et suyu
1 demet dereotu
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Arpacık soğanları 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş havuç ve küp doğranmış domatesi ilave edip, karıştırın. Yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Bir iki kez karıştırıp, üzerini geçecek kadar et suyu ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Göz göz olana dek pişirip, ocağın altını kapatın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Kıyılmış dereotu serperek, servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi- Gülşen Yılmaz'ın tarifi


 


Arpacık soğanları 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş havuç ve küp doğranmış domatesi ilave edip, karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Arpacık soğanları 2 çorba kaşığı tereyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelye, rendelenmiş havuç ve küp doğranmış domatesi ilave edip, karıştırın.

İftar sofraları için çok lettezli bir yemek tarifi

Portakalın kabuğunu, havucu ve kuru kayısıları tavla zarı iriliğinde doğrayın. Oda sıcaklığındaki margarini ve şekeri yüksek devirli mikserle 5 dakika çırpın.

Çarliston biberleri ızgarada 10 dakika kadar bekletin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.

Çiçek kızlar ve sevimli tavşan şekillerinden oluşan bu kurabiye tam çocuklarınıza göre. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri